Italiaanse politie betrapte Eriksen tijdens uitje: 'Het was vrij gênant'
i

BSR Agency

Italiaanse politie betrapte Eriksen tijdens uitje: 'Het was vrij gênant'

Bart van der Wijst • 00:05, 11-05-2020 / Laatste Update: 23:38, 04-01-2024

Christian Eriksen verkaste in de winterstop van Tottenham Hotspur naar Inter. Veel gevoetbald heeft hij tot op heden niet vanwege de coronacrisis. Diezelfde coronacrisis zorgde voor een hoop onrust bij Eriksen, die een tijdje op de bank sliep bij Romelu Lukaku en Ashley Young.

Hij had niet de tijd om een eigen huisje te kopen, omdat Italië op slot ging. "Ik wist niet waar ik heen moest en op een bepaald moment dacht ik 14 dagen te slapen op de bank van Romelu Lukaku of Ashley Young", vertelde Eriksen tegenover Italiaanse media.

Politie-bezoekje

Bij Lukaku en Young kon Eriksen niet blijven, omdat zij allebei families hadden. "Ik verbleef uiteindelijk in het complex van de club, samen met enkele stafleden en een kok", aldus de Deen.

Hij mocht dat complex niet verlaten, maar deed dat toch en werd betrapt door de politie. "Het was vrij gênant. Ik praat amper Italiaans en ik wist niet wat wel en niet mocht. Ik dacht dat ik een wandeling mocht maken, maar dat was niet het geval." De regels zijn inmiddels wat versoepelt en Eriksen mag ook alweer gaan trainen. "Ik kan niet wachten om weer te voetballen."