Jeroen Zoet gaat concurrentiestrijd aan bij PSV, ook 2 talentjes mee op trainingskamp
i

BSR Agency

Jeroen Zoet gaat concurrentiestrijd aan bij PSV, ook 2 talentjes mee op trainingskamp

Trevor Wagener • 10:24, 30-12-2019 / Laatste Update: 18:26, 07-01-2024

PSV-keeper Jeroen Zoet gaat in de winterstop met zijn club mee naar Qatar en gaat de sportieve strijd met zijn concurrent aan. De Eindhovenaren bereiden zich deze week voor op het vertrek naar het trainingskamp in Qatar.

Vanaf zaterdag is de ploeg in het Midden-Oosten om te proberen het na de winterstop beter te doen dan de afgelopen maanden. Doelman Zoet staat gewoon op de nominatie om mee te gaan en is van plan om de concurrentie aan te gaan met Lars Unnerstall.

Voor de in november gepasseerde Zoet is de voorbije periode belangstelling getoond, maar hij kiest er voorlopig voor om de sportieve strijd aan te gaan met de Duitser. Misschien liggen er voor Zoet weer nieuwe kansen, nu Ernest Faber de baas is bij PSV. Hij, Unnerstall en Robbin Ruiter kunnen zich volgende week in trainingen en 2 vriendschappelijke duels laten zien. 

Talentjes

Nu linksback Toni Lato bij PSV is vertrokken, komt er tijdens het trainingskamp in principe een plekje vrij voor de 19-jarige Justin de Haas. De aanvoerder van Jong PSV kan aansluiten bij het 1e elftal en datzelfde geldt voor Tijn Daverveld. De eveneens 19-jarige verdediger zat in de laatste wedstrijd voor de winterstop voor het eerst bij de selectie van PSV, maar maakte in het duel met PEC nog geen minuten. 

Daverveld speelt al een jaar bij Jong PSV en met zijn selectie laat Faber alvast zien oog te willen houden voor de jeugdopleiding. De Haas ging ook afgelopen zomer al mee naar Verbier en werd daarna aanvoerder van Jong PSV, maar was er door een blessure meerdere maanden uit.