Jetro Willems smokkelde op 9-jarige leeftijd drugs: 'De bal heeft mijn leven gered'
i

BSR Agency

Jetro Willems smokkelde op 9-jarige leeftijd drugs: 'De bal heeft mijn leven gered'

Martijn Baars • 12:06, 07-12-2020 / Laatste Update: 01:04, 05-01-2024

Jetro Willems heeft toegegeven dat hij vroeger drugs smokkelde. Dat zei de voetballer, die tegenwoordig bij Eintract Frankfurt speelt, in het programma 'Andy niet te Vermeijde' op Videoland. Dat is het programma van oud-voetballer en partymeister Andy van der Meijde, die bij voetballers op bezoek gaat thuis.

Willems, in Nederland bekend van zijn tijd bij Sparta en PSV en het Nederlands elftal, is in dat programma openhartig. Hij geeft toe op 9-jarige leeftijd drugs te hebben gesmokkeld van Curaçao naar Nederland. "In eerste instantie hebben mijn ouders geprobeerd het mee te nemen, maar dat ging niet. Toen heb ik mezelf opgeofferd. Ik zei: 'doe maar bij mij'. Ik was toch al een beetje die gekke. Als ik dat voor mijn familie moet doen, dan doe ik dat gewoon."

Drugs op z'n benen geplakt

Het was op de vlucht van het tropische eiland naar Nederland, toen de familie Willems zich definitief ging settelen in Nederland. De familie had een startbedrag nodig om te kunnen leven, dus werd hen gevraagd drugs mee te nemen. Dat deed Willems wel voor z'n familie. En dus liep hij bij aankomst op Schiphol met zijn benen volgeplakt met drugs langs de douane. Kinderen werden toen nog niet gecontroleerd.

"Dat was voor ons het licht", zegt Willems. "Alles ging lopen. Mijn ouders kregen werk bijvoorbeeld."

'De bal heeft mijn leven gered'

Wat kreeg Willems voor deze daad? "Ik wilde niets. Ja, nooit meer in die situatie terechtkomen. Ik zei tegen mijn ouders: 'geef alles wat je mij wilde schenken maar aan mijn zus. Ik wil alleen een bal. Uiteindelijk heeft die bal mijn leven gered."