'De Jong kost nu €400 miljoen en zit direct bij grootverdieners Barça'
i

BSR/SOCCRATES

'De Jong kost nu €400 miljoen en zit direct bij grootverdieners Barça'

admin • 10:57, 24-01-2019 / Laatste Update: 08:04, 07-01-2024

€75 miljoen... Dat is het bedrag dat Ajax sinds woensdag rijker is nadat de megadeal met Frenkie de Jong en FC Barcelona eindelijk rond kwam. En dat bedrag wordt waarschijnlijk nog meer door allerlei bonussen. Ajax kan hard juichen, maar Frenkie wordt er zelf ook niet slechter van.

De Ajacied (21) hoort namelijk in 1 klap bij de grootverdieners van FC Barcelona. Hoewel de club normaal gesproken voorzichtig is met dikke salarissen voor jonge spelers, maakt het voor De Jong een uitzondering.

Volgens Goal.com mag De Jong €10 miljoen per jaar bijschrijven. Daarnaast kan hij ook nog relatief eenvoudig een bonus van €6 miljoen verdienen door bijvoorbeeld een bepaald aantal wedstrijden te spelen of prijzen te winnen.

Grootverdieners

Met dat bedrag hoort De Jong direct bij de grootverdieners van Barcelona. Spelers als Gerard Pique, Ivan Rakitic en Sergio Busquets verdienen ongeveer hetzelfde bij de Catalaanse club. Lionel Messi, Luis Suarez, Philippe Coutinho en Ousmane Dembele zijn de enigen die nog rijkelijker beloond worden.

Spelers als Marc-Andre Ter Stegen, Jordi Alba en Samuel Umtiti krijgen juist weer een stuk minder dan De Jong. Terwijl dat toch ook geen pannenkoeken zijn!

Ontsnappingsclausule

In Spanje zijn clubs verplicht om een ontsnappingsclausule in het contract van een speler te doen. Dit is eigenlijk een soort prijskaartje. Wanneer een andere club dit bedrag op tafel legt, kan de verkopende club niet weigeren. Daarom hebben ze bij Barcelona het prijskaartje van De Jong maar direct absurd hoog gemaakt: 400 miljoen euro moet hij nu volgens Mundo Deportivo kosten.