Jong Oranje speelt teleurstellend met 2-2 gelijk tegen Wit-Rusland

Proshots

Trevor Wagener • 21:17, 02-09-2016 / Laatste Update: 17:36, 08-01-2024

Jong Oranje heeft op bezoek bij de leeftijdgenoten van Wit-Rusland met 2-2 gelijk gespeeld. In een wedstrijd, die gewonnen moest worden om in de poule boven Slowakije te eindigen, maakte de ploeg van Fred Grim weinig indruk. Jong Oranje heeft het EK in Polen van volgend jaar niet meer in eigen hand.

De Wit-Russen kwamen na achttien minuten op voorsprong in Minsk toen Pavel Savitski een strafschop achter Mickey van der Hart schoot. Jean-Paul Boëtius kreeg de bal na een kopbal op zijn hand. Jong Oranje kwam erbovenop, maar het duurde lang voordat de ploeg van bondscoach Fred Grim een vuist voor het vijandelijke doel kon maken. Pas na 35 minuten was dat moment Ricardo Kishna kopte naast na een vrije trap van Tonny Vilhena. De inzet van de aanvaller van Lazio ging naast.

Flets

Niet veel later miste Bart Ramselaar's poging de korte hoek na een passje van Kishna. Na rust waren er kopkansen voor Jairo Riedewald en invaller Vincent Vermeij. 22 minuten voor tijd brak Oranje de ban. Anwar El Ghazi benutte de puike voorzet van Kishna en het stond 1-1. Vervolgens joeg de ploeg nog op een goal, maar die viel aan de andere kant omdat de ploeg van Grim de zaken defensief niet op orde had.

Defensieve chaos

Toen er na een vrije trap drie compleet vrijstaande spelers voor doelman Mickey van der Hart opdoken, wist Savitski opnieuw te scoren. Twee minuten later werd de stand gelijk getrokken. Derrick Luckassen kopte uit een corner de 2-2 binnen, waardoor Oranje nog mocht hopen op een zege.

Die kwam er niet. Fred Grim en consorten mogen hopen dat het resultaat genoeg is om bij de vier beste nummers twee te komen. Alleen zo kan er nog plaatsing worden afgedwongen voor het EK van volgend jaar in Polen