De Jong vindt het netje weer: 'Lekker dat ze er weer ingaan'

admin • 20:36, 12-02-2017 / Laatste Update: 20:52, 12-12-2023

Luuk de Jong scoorde vorig seizoen 26 keer in de Eredivisie. De spits en aanvoereder van PSV heeft het nu veel moeilijker en scoorde zondag tegen FC Utrecht pas voor de 6e keer. De goaltjes komen dus weer en daar is De Jong blij mee. "Het is lekker dat ze er weer ingaan. Dan voel je je toch stukken beter. Maar winnen is het belangrijkste, dat vond ik ook toen het minder goed met mij ging'', zei hij na afloop tegen FOX Sports.

De Jong opende de score kort na rust door de bal uit een hoekschop in het doel te werken. Kort voor zijn doelpunt liet De Jong nog een goede kopkans onbenut, nadat de Deense doelman David Jensen van FC Utrecht knap redding kon brengen. Via Steven Bergwijn en Marco van Ginkel liep PSV daarna verder uit. De Jong gaf de assist bij de 2-0 van Bergwijn, die goed inviel.

Meer agressie

"Na rust speelden we beter en agressiever'', vond De Jong, die niet mocht klagen dat zijn ploeg bij rust niet op achterstand stond. Een treffer van Nacer Barazite werd ten onrechte afgekeurd. De Jong: "Daar moet je soms een beetje geluk mee hebben. Het is ook vaak andersom.''

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]