Het juichen door de jaren heen: van coke snuiven tot hitlergroet
i

Pro Shots / ANP

Het juichen door de jaren heen: van coke snuiven tot hitlergroet

admin • 13:09, 19-01-2017 / Laatste Update: 02:35, 05-01-2024

Sommigen voetballers maken het vieren van een doelpunt tot een kunst op zich. Sommigen grijpen hun kans om een speciale boodschap mee te geven, zoals Eljero Elia afgelopen zondag. Anderen weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen. Neem de cocaïne snuivende Robbie Fowler en de hitlergroet van Paolo Di Canio. Die voetballers zijn ook rare snuiters af en toe.

De snuivende Robbie Fowler

Hij is een absolute legende bij Liverpool. Robbie Fowler scoorde 183 goals in het shirt van Liverpool. Kortom, de spits had wel eens wat te juichen. Dan gebeurt het ook wel eens dat het vieren van een doelpunt niet bij iedereen even goed in de smaak valt. In 1999 kwam hij in opspraak door na het scoren van een strafschop te doen alsof hij cocaïne aan het snuiven was. Hij had zich ook wel een wedstrijdje uitgekozen. De Merseyside-derby tegen Everton, de wedstrijd van het jaar voor beiden supportersgroepen. Het snuif-incident werd niet op prijs gesteld door de Engelse bond die hem schorste en een boete gaf.

Poetin fanboy

Dmitri Tarasov is een Rus, een trotse Rus mogen we gerust zeggen. Tarasov is een speler van Lokomotiv Moskou die tijdens het Europa League-duel met Fenerbahçe een shirt tevoorschijn haalde met de kop van onze Vladimir erop. Er stond ook nog een tekst bij: 'meest beschaafde president ooit'. De club vond het gebaar maar niks en gaf hem een boete en nog best een flinke ooit. Tarasov moest namelijk even 300.000 euro overmaken naar een Russische rekening. Maar toen was daar ook nog de UEFA. Die waren echt pissed off. Toen zei 300.000 euro hoorden konden ze natuurlijk niet achter blijven en gaven ze hem ook een dikke boete: 5.000 euro. Staat niet helemaal in verhouding, maar het gaat om het signaal. Poetin heeft zelf overigens niet gereageerd op de kwestie.

De fascist Paolo Di Canio

Als er 1 iemand niet ver weg kon blijven van kritiek of commentaar was het de excentrieke Paolo Di Canio wel. Zo duwde hij ooit een scheidsrechter om, was hij niet bepaald in trek bij mede-collega's en als speler hield hij er ook wat rare fratsen op na. Als voetballer van Lazio Roma zou hij meerdere keren de hitlergroet hebben gemaakt om de zege van zijn team te vieren. Oordeel zelf, misschien was het voor hem wel een manier om te zwaaien naar de fans.

Die voetballers kunnen er af en toe wat van. En dit was slechts het topje van de ijsberg. Hieronder zijn nog meer malle fratsen te zien van voetbalspelers. Maar al met al moeten we natuurlijk wel doorgaan met het vieren van onze doelpunten. Laten we de raad opvolgen van een wijs man genaamd Louis van Gaal: 'JUICHEN!!'