Met de juiste papieren mag je legaal wiet en cocaïne meenemen naar WK 2018
i

AFP

Met de juiste papieren mag je legaal wiet en cocaïne meenemen naar WK 2018

Bart van der Wijst • 12:26, 01-03-2018 / Laatste Update: 14:43, 07-01-2024

Het WK in Rusland is een droom om van dichtbij mee te maken voor vele voetbalfans over heel de wereld. Voor een enkeling moet het extra goed klinken dat je cannabis en cocaïne mee mag nemen naar het voetbalfestijn. Mááááááááár, er zit wel een flink addertje onder het gras.

Je moet als supporter wel beschikken over de juiste medische papieren, zo schrijft Newsweek. De Euraziatische Economische Unie (EAEU) zorgt ervoor dat bepaalde verboden middelen het land in mogen mét de juiste prescripties.

Strenge controle en NIET roken

Dinsdag werd bevestigd dat de FIFA daadwerkelijk toeschouwers toelaat met drugs, zolang het maar voor medisch gebruik is. Er zijn dan ook verschillende controleposten in de speelsteden die ervoor zorgen dat er geen misbruik wordt gemaakt. Fans moeten een recept hebben in het Engels of Russisch (en het moet authentiek zijn).

Op de lijst van goedgekeurde middelen staat onder meer cocaïne, codeïne, morfine, amfetaminen en cannabis. Wel geldt in de speelsteden een algeheel rookverbod tijdens het toernooi. In Rusland wordt gevoetbald vanaf 14 juni tot en met 15 juli.