Jürgen Klopp niet blij met hoge transfersom voor Virgil van Dijk
i

Pro Shots

Jürgen Klopp niet blij met hoge transfersom voor Virgil van Dijk

Martijn Baars • 15:31, 30-12-2017 / Laatste Update: 10:25, 15-01-2024

Jürgen Klopp is niet blij met de prijs die zijn club Liverpool voor Virgil van Dijk heeft betaald. De Duitser is in De Telegraaf duidelijk over de effecten die zo'n hoog bedrag veroorzaken: "Het legt meer druk op vrijwel alles. Daarom heb ik gezegd dat wij dit bij Liverpool zo snel mogelijk moeten vergeten."

Liverpool kocht Van Dijk voor 85 miljoen van Southampton. Van Dijk is daarmee de duurste Nederlander maar ook de duurste verdediger ter wereld.

85 miljoen is normale prijs

Klopp heeft zich altijd verzet tegen de hoge transferbedragen. Zo had hij eerder flinke kritiek op Manchester United dat volgens hem teveel betaalde voor Pogba, maar daar kijkt de Duitser nu anders naar: "De prijzen zijn veranderd. Op dit moment is 85 miljoen ook heel goed voor Southampton. zij willen zich ook versterken. Denk jij dat als zij zich bij een club melden, die een bod van 5 miljoen zullen accepteren?"

Hypocriet

Uiteraard had Mourinho zich al laten horen over de megatransfer van Liverpoolhad. Hij vond het maar hypocriet van Klopp dat hij nu ook zoveel betaalde voor een speler. Toch kan de coach van Liverpool goed uitleggen waarom hij nu wel zoveel geld heeft willen betalen: "Als je niet mee kan, moet je naar andere oplossingen zoeken, maar veel centrale verdedigers hebben een vertrekclausule in hun contract. Er is er niet 1 met een lage clausule. Als je het niet wil betalen, doe het dan niet. Wij wilden het wel en onze eigenaars gaven ons die mogelijkheid."