Justin Kluivert maakt rentree bij bekerzege AS Roma en treft Matthijs de Ligt

BSR

Trevor Wagener • 00:26, 17-01-2020 / Laatste Update: 17:26, 05-01-2024

AS Roma-aanvaller Justin Kluivert heeft donderdag na 1,5 maand als invaller zijn rentree gemaakt. De Romeinen wonnen in de 8ste finales van de Coppa Italia met 0-2 van Parma.

De 20-jarige dribbelaar Kluivert viel in het Stadio Ennio Tardini 20 minuten voor tijd in voor Diego Perotti. De tussenstand was op dat moment 0-1 door een goal van blikvanger Lorenzo Pellegrini. Hij had vlak na rust gescoord. De Roma-middenvelder besliste de wedstrijd door in de 76e minuut een penalty te benutten.

Kraker

De ploeg van trainer Paulo Fonseca moet over 2 weken in de kwartfinales van de Italiaanse beker thuis op tegen recordwinnaar Juventus van Matthijs de Ligt. Roma won de Coppa 9 keer en voor het laatst in 2008.

Kluivert viel begin december op bezoek bij Hellas Verona (1-3-zege) na 35 minuten uit met een hamstringblessure. Hij miste daarna 6 Roma-duels. De oud-Ajacied kan weer lekker doorgaan met datgeen waar hij mee begonnen was: JK99 staat dit seizoen op 5 goals en 1 assist. Dat kreeg hij in 18 officiële potjes voor mekaar.