Justitie gaat Feyenoord-fans verhoren over protestmars

Justitie gaat Feyenoord-fans verhoren over protestmars

Martijn Baars • 18:22, 15-06-2016 / Laatste Update: 16:28, 05-01-2024

Ruim de helft van de arrestanten bij de protestmars bij de Kuip in februari zijn opgeroepen voor een verhoor komende week om te spreken over hun rol. Bij de mars tegen het bestuur van Feyenoord pakte de politie 326 supporters op. Dat leidde tot veel kritiek.

Het Openbaar Ministerie liet in maart weten de arrestanten uit te zullen nodigen. Na drie maanden ligt er bij deze groep nu een uitnodiging op de mat.

De supporters uit Rotterdam en de regio Rotterdam zijn als eerste in de beurt. De andere verdachten zullen waarschijnlijk begin september worden opgeroepen. Zij zullen zo veel mogelijk via telefoon worden verhoord, zodat zij niet helemaal naar Rotterdam hoeven te reizen.

Ombudsman

Vier arrestanten gaan al vrijuit. Het OM meldt dat van hen is vastgesteld dat zij onterecht zijn opgepakt en aangemerkt als verdachte. Alle 326 verdachten kregen na hun arrestatie te horen dat zij een boete van 220 euro zouden krijgen, maar later stelde het OM dat van alle mensen individueel moest worden vastgesteld wat zij hadden gedaan.