Kali had geen nare intenties bij keiharde tackle: ‘Absoluut geen opzet’
i

ANP Pro Shots

Kali had geen nare intenties bij keiharde tackle: ‘Absoluut geen opzet’

admin • 22:53, 03-11-2018 / Laatste Update: 04:59, 07-01-2024

Het had niet veel gescheeld of Anouar Kali had er in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1 winst) met rood afgemoeten. Arbiter Danny Makkelie bestrafte de NAC-middenvelder met geel na een harde tackle op oud-ploeggenoot Kristoffer Peterson, maar: ,,Daar zat absoluut geen opzet bij”, zegt Kali zelf.

Het was een opvallende tackle van Kali, want het slachtoffer, Peterson, botste al een keer eerder met de middenvelder. Toen de 2 voor Utrecht speelden ging het mis op de training, Kali sloeg Peterson toen vol op z'n kaak. Volgens Kali had zijn overtreding op Peterson niets met dat incident te maken. ,,Nee, zoals je net ziet groeten we elkaar gewoon. Ik heb ‘Kris’ nog gesproken toen hij bij Utrecht speelde, alles is allang uitgesproken.”

Kali is blij dat NAC de wedstrijd heeft gewonnen, want het had ook heel anders kunnen aflopen: ,,Naarmate de wedstrijd vorderde, werden zij beter en kwamen wij elke keer te laat. We mogen blij zijn dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. We speelden twee keer gelijk, nu winnen we. Er zit een stijgende lijn in, dat kun je niet ontkennen.”