KBVB wil Waasland-Beveren en KV Mechelen ongekend hard straffen voor poging tot omkoping
i

AFP

KBVB wil Waasland-Beveren en KV Mechelen ongekend hard straffen voor poging tot omkoping

Bart van der Wijst • 00:18, 24-04-2019 / Laatste Update: 06:52, 08-01-2024

De Belgische voetbalbond (KBVB) wil Waasland-Beveren en KV Mechelen behoorlijk hard straffen voor poging tot omkoping. Dat schrijven verschillende Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad. De KBVB wil dat Waasland-Beveren degradeert en dat KV Mechelen níet promoveert.

Daar blijft het niet bij. De clubs zouden ook met respectievelijk 6 en 12 punten in mindering beginnen in 1B.

Onderzoek

Hoezo dan ineens die straffen? De KBVB deed onderzoek, je weet wel Propere Handen, naar de verdachte potjes KV Mechelen-Waasland-Beveren en Eupen-Moeskroen, eind vorig seizoen. De laatste 2 clubs gaan vrijuit.

KV Mechelen vroeg vorig jaar aan Waasland-Beveren om expres te verliezen, dus matchfixing. Laatstgenoemde deed geen melding bij de voetbalbond en lijkt daarvoor te worden gestraft. Bij Eupen-Moeskroen vielen in het laatste kwartier 4 goals voor de thuisploeg waardoor zij in de hoogste klasse bleven. Maar uit het onderzoek kwam niks verdachts naar voren.

Geschillencommissie

Op 30 april verschijnen 13 betrokken personen (eigenaren en makelaars) voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Zij moeten dan tekst en uitleg geven. Op 30 juni moet er zeker een uitspraak zijn, maar het streven is naar een eerdere datum.