🎥 | Keeper stopt 2 pingels, krijgt rood en speler met handschoenen stopt ook 3e penalty

Martijn Baars • 12:43, 20-01-2020 / Laatste Update: 09:43, 07-01-2024

1 penalty stoppen is al knap, 2 strafschoppen keren is bijzonder en 3 penalty's op rij uit het doel houden komt helemaal weinig voor. 

Toch gebeurde het in de Turkse competitiewedstrijd tussen Usakspor en Ergene Velimese, 2 clubs die uitkomen op het 3e niveau. In de slotfase, bij een voorsprong van 2-0 voor Usakspor, kregen de bezoekers een strafschop.

Keeper rood

Doelman Ersin Aydin tikte de penalty fraai uit de benedenhoek, tot blijdschap van zijn medespelers die hem allemaal uitbundig feliciteerden. De scheidsrechter oordeelde echter dat Aydin te vroeg van zijn lijn was gekomen. Hij gaf de keeper geel en liet de strafschop overnemen. Ook de 2e poging stopte Aydin, maar weer had de aanvoerder van Usakspor een stap naar voren gedaan toen de speler van Ergene Velimese aanlegde vanaf 11 meter. Het leverde de doelman zijn 2e gele kaart op. Verdediger Levent Aktug nam de handschoenen over en ook hij bleek een 'penaltykiller'.

Trots poseerden Aydin en Aktug na afloop samen voor de fotografen. Samen 3 strafschoppen op rij stoppen, dat gebeurt slechts zelden.