Klopp vindt Wijnaldum enorm belangrijk als controleur
i

REUTERS

Klopp vindt Wijnaldum enorm belangrijk als controleur

Brian Vesseur • 13:39, 27-08-2018 / Laatste Update: 10:13, 15-01-2024

Liverpool won afgelopen weekend voor de 3e keer op rij in de Premier League. Door een 1-0 overwinning op Brighton & Hove Albion staan The Reds op doelsaldo bovenaan in Engeland. De overwinning van dit weekend was voor een groot deel te danken aan Georginio Wijnaldum, aldus trainer Jürgen Klopp.

De Nederlander had als controleur veel balbezit en deed daar bijna altijd iets goeds mee. Pas in de tachtigste minuut leverde hij zijn eerste verkeerde pass af, van de in totaal 76.

Briljant

,,Hij heeft het ook in de voorbereiding goed gedaan op deze positie", weet Klopp. ,,Dus daarom hebben we nooit enige twijfel gehad. Hij kan op het middenveld ook aan de zijkant spelen, maar in deze rol was hij briljant. 'Gini' is erg belangrijk voor ons omdat hij moeiteloos kan switchen van de ene mindset naar de andere."

Gini vs. Henderson & Fabinho

Klopp geeft Jordan Henderson na het WK rustig de tijd om terug te keren, terwijl aanwinst Fabinho nog wacht op zijn debuut. ,,Ze kunnen alle 3 goed uit de voeten als controleur, maar het belangrijkste is dat we als team verdedigen. Doe je dat niet, dan worden de ruimtes veel te groot en valt het niet meer te belopen."

Liverpool won de wedstrijd door een doelpunt van sterspeler Mohamed Salah in de 23ste minuut. Net als Wijnaldum speelde Virgil van Dijk de hele wedstrijd mee.