KNVB doet geen verder onderzoek naar Sloetski's uitspraken
i

Photo News

KNVB doet geen verder onderzoek naar Sloetski's uitspraken

admin • 15:31, 16-03-2018 / Laatste Update: 13:15, 05-01-2024

De KNVB ziet af van een onderzoek naar Vitesse, na de gekke opmerking van de nieuwe trainer Leonid Sloetski over de structuur bij de club. De voetbalbond gaat er vanuit dat de kersverse coach een uitglijder heeft gemaakt, maar verder niks bijzonders.

De Rus zei in een interview met het Russische Sport Express dat Alexander Tsjigirinski helemaal niet de eigenaar is van de Arnhemse voetbalclub. Zo schudt de opvolger van Henk Fraser nog vóór zijn aantreden deze zomer de boel al lekker op in Arnhem. Volgens de KNVB gaat het dus gewoon om een slippertje, want de structuur van Vitesse voldoet prima aan de reglementen van de KNVB.

Buitenlandse handen

Vitesse kwam in 2010 als eerste club in Nederland in buitenlandse handen. De rol van de Russische eigenaar roept in Nederland al jaren vragen op. Tsjigirinski heeft sinds de overname in 2010 ruim 140 miljoen euro in de club gestoken. Maar de Rus liet zich pas 2 keer in Arnhem zien. Hij zou een zetbaas kunnen zijn.

Onzin

Bij Vitesse worden dat soort verhalen keihard ontkend. ,,Er zijn complottheorieën”, zegt algemeen directeur Joost de Wit van de Armhemse eredivisieclub tegen De Gelderlander. ,,Maar er is helemaal geen discussie over het eigendom. Dat staat allemaal op papier. De juridische structuur van Vitesse is glashelder. Alexander Tsjigirinski is absoluut de baas van Vitesse.”

Misverstand

,,Leonid Sloetski heeft de afgelopen periode met mij en Marc van Hintum (technisch directeur Vitesse, red.) gesproken”, verklaart de directeur van Vitesse. ,,En daarnaast met de commissarissen Yevgeni Merkel, Valeri Oyf en Henk Parren. Ik weet niet beter dan dat hij helemaal niet met Tsjigirinski heeft gepraat. Ik denk dat Sloetski niet alles helemaal goed heeft meegekregen.”