KNVB laat Sadilek voorlopig nog staan als doelpuntenmaker bij Willem II-PSV
i

BSR Agency

KNVB laat Sadilek voorlopig nog staan als doelpuntenmaker bij Willem II-PSV

Martijn Baars • 21:46, 26-04-2019 / Laatste Update: 09:16, 08-01-2024

Het 2e doelpunt van PSV in de uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) blijft voorlopig op naam van Michal Sadilek. Luuk de Jong claimde het doelpunt en de Eindhovense club diende een protest in. 

Eerder op vrijdag werd nog gemeld dat de treffer op naam van De Jong komt. De KNVB laat echter weten dat totdat het protest behandeld is, er niets verandert op het wedstrijdformulier.

Sadilek of De Jong

Sadilek nam een vrije trap en De Jong ging volgens scheidsrechter Dennis Higler en de VAR onder de bal door. De Jong gaf op zijn beurt aan dat hij voelde dat hij de bal met zijn hoofd raakte. Op het formulier had Higler Sadilek genoteerd als doelpuntenmaker.

Onderzoek duurt nog even

De KNVB zegt nu dat alles nog niet zeker is. "We hebben een protest ontvangen van PSV maar dat is nog niet behandeld. We werken bij de KNVB met wedstrijdformulieren en daarop is nog niets veranderd zolang het protest in behandeling is. Dat is de procedure die we volgen", zegt een woordvoerder van de bond. "We hopen begin volgende week een besluit te nemen."

Topscorer Eredivisie

Luuk de Jong, topscorer van de Eredivisie, blijft voorlopig op 27 doelpunten staan. De nummer 2 Dusan Tadic van Ajax staat op 24 treffers.