Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend voor de start van de EK-kwalificatie
i

Soccrates Images

Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend voor de start van de EK-kwalificatie

Martijn Baars • 13:04, 15-03-2019 / Laatste Update: 03:10, 06-01-2024

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorlopige selectie van het Nederlands elftal teruggebracht naar de 25 definitieve namen voor de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland van volgende week.

Uit de voorlopige selectie zijn 5 namen gedropt. Dat zijn Kenneth Vermeer (Feyenoord), Daryl Janmaat (Watford), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Ruud Vormer (Club Brugge) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Daardoor blijven deze spelers over die beginnen aan de EK-kwalificatie. Donderdag 21 maart wacht de thuiswedstrijd met Wit-Rusland in de Kuip. Op zondag 24 maart speelt het Nederlands elftal thuis in de Johan Cruijff Arena tegen aartsrivaal Duitsland.

EK-kwalificatie

Oranje zit verder in een groep met Estland en Noord-Ierland. De nummers 1 én 2 van elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van het EK 2020, dat in verschillende landen gespeeld wordt. Ook Amsterdam is een speelstad van dat EK.

Programma EK-kwalificatie:

21 maart: Nederland - Wit-Rusland

24 maart: Nederland - Duitsland

6 september: Duitsland - Nederland

9 september: Estland - Nederland

10 oktober: Nederland - Noord-Ierland

13 oktober: Wit-Rusland - Nederland

16 november: Noord-Ierland - Nederland

19 november: Nederland - Estland

Nations League Final Four

Tussen maart en september speelt Nederland ook nog de Nations League Final Four. Daarin speelt Oranje de halve finale tegen Engeland. De andere halve finale gaat tussen gastland Portugal en Zwitserland.