Kritiek en spot na 'Ajax-uitzending' Studio Voetbal

Kritiek en spot na 'Ajax-uitzending' Studio Voetbal

admin • 09:12, 09-05-2016 / Laatste Update: 03:05, 06-01-2024

De kritiek op Studio Voetbal na de uitzending van zondagavond is niet mals. Het praatprogramma van de NOS op de dag dat PSV kampioen werd, ging volgens de meeste mensen bijna volledig over Ajax. Op social media vallen woorden als 'ziek', 'bizar', 'genant' en 'schandalig'.

Studio Voetbal krijgt vaker de kritiek een Ajax-programma te zijn. Maar op de dag dat in Eindhoven het kampioenschap wordt gevierd, hadden veel kijkers verwacht dat de feestvreugde nadrukkelijker in beeld zou komen.

Tafel

De gasten aan tafel waren Jan Mulder, Youri Mulder, Sjoerd Mossou en Pierre van Hooijdonk. Tot vorig seizoen werd Studio Voetbal gepresenteerd door Jack van Gelder, die volgens velen ook een 'Ajax-bril' zou hebben, maar tegenwoordig is Tom Egbers de gastheer.

Een Facebookbericht waarin de spot wordt gedreven met de uitzending wordt veel gedeeld en geliket. Het begint veelzeggend: 'Heren, PSV is landskampioen. Dat zag niemand aankomen.' Jan: 'Jaaaa. En Ajax is geen kampioen Tom.'

Hier een selectie van commentaar op Twitter:

Er is vaker kritiek op #StudioVoetbal maar vanavond spant de kroon hoor. Ruim een half uur bezig en het gaat nog steeds alleen over Ajax.

— Coen Swijnenberg (@coen) 8 mei 2016

"Dan nu nieuws over PSV. PSV, met trainer Cocu. Cocu heeft 4 letters. Ajax ook. Dan nu weer terug naar Ajax:" #StudioVoetbal

— Jordi v/d Bovenkamp (@JOR_ID) 8 mei 2016

— Richard van den Beld (@RichardvdB) 8 mei 2016

Onbegrijpelijke uitzending van #studiovoetbal !! Kampioenschap #PSV compleet genegeerd!!

— Patrick van de Voort (@pincubus) 8 mei 2016

— Chris Klomp (@chrisklomp) 8 mei 2016

Eindelijk PSV: gaat het godbetert over een bosje bloemen en de mascotte. Nog nooit zo bizarre journalistieke keuzes gezien. #studiovoetbal

— Ruud Doevendans (@ruuddoevendans) 8 mei 2016

"Dan nu nieuws uit Eindh..."

[start eindtune]

"Dat was het voor deze week, fijne avond."#StudioVoetbal

— Jordi v/d Bovenkamp (@JOR_ID) 8 mei 2016

Na 30 minuten Ajax, de nacompetitie en een column over Ajax, gaat het nu over Vincent Jansen. Ga je heel diep schamen #PSV #studiovoetbal.

— Rob Scheepers (@RobScheepers) 8 mei 2016