Late, zeer belangrijke zege voor Valencia op bezoek bij Girona (video)

Sjors Tanis • 20:54, 10-03-2019 / Laatste Update: 03:33, 08-01-2024

Valencia leek vandaag op weg naar het 16e gelijkspel van dit seizoen, maar de ploeg van trainer Marcelino García Toral won dankzij een late goal van Spaans jeugdinternational Ferran Torres (19) toch nog met 2-3 bij Girona.

Valencia komt door de late zege in Catalonië op 39 punten. De Spaanse bekerfinalist staat nu 6e in La Liga, achter de verrassende nummers 4 Getafe (45 punten) en 5 Deportivo Alavés (41 punten).

Verloop

De 22-jarige Portugees Gonçalo Guedes maakte na een klein kwartier de 0-1 voor Valencia. Jonas Ramalho maakte in de 22ste minuut alweer gelijk namens Girona in het knusse stadion Montilivi. Valencia-captain Dani Parejo maakte in de 53ste minuut de 1-2, maar 7 minuten voor tijd maakte de Uruguyaanse spits Cristhian Stuani met een rake strafschop weer de 2-2 namens Girona. Daar leek het bij te blijven in Montilivi, maar in de blessuretijd maakte de 19-jarige middenvelder Ferran Torres toch nog de winnende goal voor Valencia.