Leerdam en Dauda nieuwe kans op plek 1e elftal Vitesse

Leerdam en Dauda nieuwe kans op plek 1e elftal Vitesse

admin • 16:40, 17-06-2016 / Laatste Update: 20:25, 12-12-2023

Kelvin Leerdam is weer in genade aangenomen bij Vitesse. De verdediger miste de laatste maanden van het afgelopen seizoen omdat hij was verbannen naar de beloftenploeg, maar maakt vanaf 26 juni gewoon weer deel uit van de hoofdmacht. Ook Abiola Dauda is er tijdens de eerste sessie van het nieuwe seizoen weer bij.

Leerdam werd het afgelopen half jaar tot twee keer toe door trainer Rob Maas teruggezet naar het tweede elftal van Vitesse. Tijdens de winterstop moest hij een paar weken brommen omdat hij moeilijk kon verkroppen dat hij zijn plek links achterin moest afstaan aan de net aangetrokken Kosuke Ota. Leerdam keerde na een paar weken terug in de selectie. Toen hij in maart een kritisch interview gaf in Voetbal International, verbande Maas hem opnieuw. Leerdam trainde zelfs met de onder 19-ploeg mee en zou ook niet meer terugkeren in de hoofdmacht.

Nieuwe kans

Voor het nieuwe seizoen krijgt Leerdam alsnog een nieuwe kans, bevestigt algemeen directeur Joost de Wit. ,,Wat geweest is, is geweest. Kelvin heeft hier nog een contract en is gewoon lid van de selectie. We beginnen gewoon opnieuw. Of dit besluit al voor de komst van Fraser was genomen? Daar ga ik niet op in. Wij denken dat het goed is als hij weer aansluit."

Abiola Dauda

Ook Abiola Dauda is terug van weggeweest. De aanvaller werd het afgelopen half jaar uitgeleend aan Heart of Midlothian. Het heeft er alle schijn van dat de Nigeriaan met het Chinese talent Yuning Zhang moet gaan uitvechten wie de eerste spits van Vitesse wordt. De Wit wil niet zeggen of Vitesse nog jaagt op een andere aanvaller. ,,Dit zijn vooralsnog de spitsen waar we volgende week mee gaan beginnen en de spitsen die het met elkaar moeten gaan uitvechten. Laten we eerst maar eens gaan beginnen."