Liverpool al op 22 (!) punten voorsprong dankzij Spurs-held Bergwijn

REUTERS

admin • 20:26, 02-02-2020 / Laatste Update: 03:37, 06-01-2024

Steven Bergwijn heeft in zijn 1e wedstrijd voor Tottenham gelijk zijn waarde getoond. De nieuwe aanvaller van de Spurs speelde een grote rol in de 2-0 gewonnen topper tegen Manchester City. En door het puntenverlies van City staat Liverpool nu op maar liefst 22 punten voorsprong bovenaan in de Premier League.

Vlak voor rust lijkt het er op dat Manchester City de wedstrijd naar zicht toe trekt. In de 39e minuut wordt Agüero in het strafschopgebied met een domme tackle onderuit gehaald door Aurier. Mike Dean besluit eerst om geen penalty te geven, maar na lang overleg met de VAR krijgt City er toch eentje. Het is voor Gundogan dé kans om zijn team op een 0-1 voorsprong te zetten, maar Lloris stopt de bal. Sterling probeert daarna de rebound binnen te schieten en wordt onderuit gehaald door de keeper van Tottenham. City eist opnieuw een strafschop, maar de VAR wil hier niks van weten.

Bergwijn goud waard

10 minuten voor rust ontvangt Oleksandr Zinchenko zijn 2e gele kaart en moet City met 10 man verder. De Spurs krijgen een opsteker en het is uitgerekend Steven Bergwijn die in de 63e minuut de 1-0 binnen knalt. De debutant neemt de bal met de borst aan en schiet 'm in de lange hoek. Het lijkt een droomdebuut voor de oud-PSV'er, maar Bergwijn moet door een blessure in de 70e minuut naar de kant.

Landgenoten Van Dijk en Wijnaldum geholpen

1 minuut later lijkt de wedstrijd dan helemaal gespeeld. Op de rand van de 16-meter is het Heung-Min Son die de bal laag in de korte hoek schiet en Tottenham op een 2-0 voorsprong zet. Door de winst van Tottenham is het gat tussen Manchester City en Liverpool vergroot naar 22 punten.