Löw trekt zich niks aan van kritiek: 'Ik had deze week ook wel iets anders te doen'
i

REUTERS

Löw trekt zich niks aan van kritiek: 'Ik had deze week ook wel iets anders te doen'

admin • 19:50, 12-10-2018 / Laatste Update: 21:29, 04-01-2024

Joachim Löw komt met duidelijke taal over zijn functioneren op de laatste persconferentie voor de wedstrijd tegen Nederland. "Dat interesseert mij echt helemaal niets. Ik had deze week ook wel iets anders te doen. Maar na volgende week interesseert het me het nog steeds niet."

De bondscoach van Duitsland staat onder druk, omdat hij in de groepsfase van het WK in Rusland werd uitgeschakeld. Oud-international Michael Ballack noemt het onbegrijpelijk dat hij nog steeds in functie is. Belangrijke Duitse media zetten nu ook steeds meer vraagtekens bij de korte trainingen van het Duitse team. Löw lijkt zijn krediet kwijt te zijn na het behalen van de wereldtitel in 2014.

Agenda

"Ik moet ook rekening houden met de overvolle agenda van mijn internationals", vertelt Löw. "Het gaat er ook niet om hoe lang we trainen maar hoe intensief. Voordat ik zo weer vragen krijg over de spelers van Bayern München, zal ik er zelf maar over beginnen. Nee, ze zijn niet in de war van een paar slechte resultaten. Die jongens zijn wel meer gewend."

Door alle commotie in eigen land, kreeg de Duitser geen vragen meer over de tegenstander van morgen in de Nations League. "Maar naar mijn idee is Oranje op de weg terug", vertelde Joachim dan maar. "Je wint niet zomaar van Portugal en Peru en tegen Frankrijk speelden ze ook goed."