Lyon wint nipt van Nantes dankzij Depay en invaller Cornet

Brian Vesseur • 21:01, 07-05-2017 / Laatste Update: 07:05, 08-01-2024

Olympique Lyon heeft zondagavond met 3-2 van Nantes gewonnen. Invaller Maxwell Cornet scoorde tweemaal en haalde daarmee de overwinning binnen. Aanstaande donderdag staat Lyon in eigen huis tegenover Ajax. In de returnwedstrijd in de halve finale van de Europa League moeten zij een 4-1 achterstand wegwerken.

Lyon ging rusten met een 1-0 achterstand. Valentin Rongier had Nantes na 20 minuten op voorsprong gebracht. De thuisploeg begon zonder Mathieu Valbuena, Cristophe Jallet en Mouctar Diakhaby aan de wedstrijd. Wel stond Alexandre Lacazette in de punt van de aanval. De spits was tegen Ajax slechts invaller, omdat hij nog niet topfit was.

Superduo Cornet & Memphis

Na rust kwam Lyon weer op gelijke hoogte door een ingeschoten pingel van Nabil Fekir, in de 65e minuut. Vlak daarvoor was Cornet in het veld gekomen voor Lacazette. Hij bracht zijn ploeg na 70 minuten op voorsprong, Memphis Depay gaf de assist.

Met nog een kwartier te gaan zorgde Guillaume Gallet voor de gelijkmaker. Toch ging Lyon er in de slotfase met de overwinning vandoor. Depay gaf weer de assist en Cornet was weer de afmaker: 3-2.