Ma Oulare reed véél te hard in Mercedes van Willem II-spits
i

Pro Shots

Ma Oulare reed véél te hard in Mercedes van Willem II-spits

admin • 15:57, 10-03-2017 / Laatste Update: 14:36, 05-01-2024

De advocaat van Willem II-spits Obbi Oulare mocht zich vrijdag melden in de Belgische rechtbank. De reden: zijn cliënt werd in 2014 geflitst met een snelheid van 92 km p/u in een 50-zone. Maar het was niet de spits zelf die reed in de Mercedes. Nee, zijn moeder scheurde lekker rond in Brugge. De Willem II'er is daarom vrijgesproken.

Oulare (21) voetbalde destijds bij Club Brugge en mocht gebruikmaken van een Mercedes van de club. Maar het was niet de spits die op 11 december 2014 werd geflitst. Zijn moeder reed in zijn auto véél te hard. Dat liet zijn advocaat vrijdag weten in de Brugse politierechtbank, meldt HLN.

Porsche

Volgens hem reed Oulare zelf in z'n getunede Porsche. Op de dag dat de Mercedes werd geflitst, viel de spits in tijdens de Europa League-pot tegen Helsinki. Club bevestigde volgens de advocaat dat Oulare die dag niet heeft gereden.

Vrijspraak

Er hing een boete van 450 euro en 15 dagen rijverbod aan de broek van Oulare, maar de rechter sprak hem vrijdag vrij wegens twijfel. Wel is z'n ma mogelijk de sjaak. Onderzocht wordt of zij zich nog een keer moet melden in de rechtbank.

[poules_game teasertext="" team="willem-ii" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]