'Madrid maakt zich klaar voor trainerswissel: Conte erin Lopetegui eruit'
i

Pro Shots / Action Images

'Madrid maakt zich klaar voor trainerswissel: Conte erin Lopetegui eruit'

admin • 09:42, 29-10-2018 / Laatste Update: 22:27, 08-01-2024

De kans is heel groot dat Julen Lopetegui maandag nog wordt ontslagen bij Real Madrid. Na de 5-1 nederlaag tegen Barcelona lijkt een vervolg van de Spanjaard bij de Koninklijke onwaarschijnlijk. Er zou nu voor Antonio Conte een 2-jarig contract klaarliggen in Madrid.

Dat melden verschillende Spaanse en Engelse media, waaronder The Guardian. Volgens de Engelse krant heeft de Italiaanse trainer zondag nog een gesprek gehad met de baas van Real Florentino Pérez.

Solari

Wel zou Conte nog wat moeten regelen met Chelsea. Eind vorig seizoen hikte de Italiaan lang aan tegen een ontslag. Volgens veel media wilde de oefenmeester graag weg uit Londen, maar wilde hij wel wat miljoenen meenemen. Daarvoor moest hij natuurlijk ontslagen worden.

Nu ligt er nog een klein wettelijk drempeltje die Chelsea en Conte samen moeten nemen, wil de 49-jarige trainer überhaupt trainer van Real worden. In een noodgeval zou ex-speler Santiago Solari klaar staan voor de job. Sinds 2013 is Solari in opleiding bij Real om een hoofdtrainer te worden. Hij traint nu Real Madrid B.