Man City-'fan' die racistische dingen naar Raheem Sterling riep krijgt verbod van 5 jaar

Trevor Wagener • 19:41, 10-01-2020 / Laatste Update: 03:28, 06-01-2024

De rechtbank in Manchester heeft vrijdag een 'fan' van Manchester City een landelijk stadionverbod van 5 jaar gegeven voor het racistisch bejegenen van sterspeler Raheem Sterling. De 58-jarige gast heeft bekend dat hij racistische teksten heeft geroepen naar de 25-jarige aanvaller.

Het incident vond plaats op 1 december 2018 tijdens de Premier League-wedstrijd Manchester City-Bournemouth. Die pot eindigde in 3-1 en Sterling zette de thuisploeg na de pauze op een 2-1-voorsprong. Toen riep de fan lelijke dingen naar hem.

#NeeTegenRacisme

Deze supporter krijgt naast het stadionverbod ook een taakstraf van 5 (!) jaar. Sterling heeft de spreekkoren van de man zelf niet gehoord, maar andere fans op de tribune die in de buurt zaten wel. Er loopt ook nog een onderzoek naar een vriend van de gestrafte supporter.

Een 57-jarige man heeft namelijk bekend dat hij stewards en Bournemouth-speler Tyrone Mings tijdens die wedstrijd racistisch heeft bejegend. Lekker bezig, Engelse justitie! Eerder kreeg een Italiaanse racist eenzelfde straf.