🎥 | Manchester United houdt weinig heel van slappe 'concurrent' Newcastle

admin • 21:22, 26-12-2019 / Laatste Update: 21:26, 04-01-2024

Voor Manchester United heeft de kerst een mooi einde gekregen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer kwam na 17 minuten op achterstand, maar mede door een paar verdedigende fouten van Newcastle kwamen de Red Devils daar vrij gemakkelijk bovenop.

Het gemak waarmee Manchester United won was opvallend, omdat de 2 ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar stonden. Manchester United heeft een teleurstellende 1e seizoenshelft achter de rug en stond daarmee voor deze wedstrijd 9e met 25 punten. Precies evenveel als Newcastle, de nummer 10 van Engeland.

Maar het grootste deel van de wedstrijd was te zien dat de nummer 9 veel beter is dan de nummer 10. Na de openingsgoal van Matthew Longstaf duurde het maar 7 minuten voordat Anthony Martial in de 24e minuut de gelijkmaker binnenwerkte. Een kleine 10 minuten voor rust kwam United dankzij een heerlijke knal van Mason Greenwood zelfs op voorsprong. De verdedigers van Newcastle verloren de bal na drukzetten van de thuisploeg, waarna het 18-jarige talent kon uithalen.

Slot op de wedstrijd

Voordat de scheidsrechter voor de rust floot, stond de thuisploeg al met 3-1 voor. Marcus Rashford kopte een goede voorzet van Aaron Wan-Bissaka tussen de palen. Een paar minuten na rust stond de eindstand op het bord. Anthony Martial kon na een fout in de Newcastle-verdediging alleen op het doel af lopen. De Fransman zorgde zonder problemen voor zijn 2e van de avond: 4-1.

Premier League

Manchester United klimt voorlopig van de 9e na de 7e plaats. Wolverhampton Wanderers heeft een punt achterstand en een wedstrijd minder gespeeld. De Wolves zijn morgen aan de beurt. Manchester City is de tegenstander. Newcastle United blijft met de nederlaag steken op een 10e plaats.