Van Marwijk wijst naar horloge na Noorse oorwassing: 'We hebben nog tijd nodig'
i

Getty Images

Van Marwijk wijst naar horloge na Noorse oorwassing: 'We hebben nog tijd nodig'

Trevor Wagener • 22:55, 23-03-2018 / Laatste Update: 11:19, 07-01-2024

Coach Bert van Marwijk had om eerlijk te zijn een iet wat ander debuut voorgesteld als bondscoach van Australië. Een kleine 3 maanden voor de start van het WK moesten de 'Socceroos' in Oslo diep en flink buigen voor Noorwegen: 4-1.

"De 1e wedstrijd is altijd moeilijk, je moet elkaar in alles leren kennen", zei Van Marwijk. "In deze wedstrijd werd duidelijk dat we er nog niet klaar voor zijn, we hebben tijd nodig om dit team te ontwikkelen", zei hij tegen de aanwezige pers.

Afstellen, samenstellen, opstellen

Veel tijd hebben Van Marwijk en zijn assisterende schoonzoon Mark van Bommel echter niet. Dinsdag wacht nog een test tegen Colombia, in het Fulham-stadion Craven Cottage in Londen, en daarna ziet de nieuwe bondscoach zijn manschappen pas in mei weer.

"We zijn nu begonnen met de voorbereiding op het WK. Iedereen zit vol energie en wil graag beter worden, dat is positief. We hebben heel wat werk te doen, want ons spel moet een stuk beter", gaf Van Marwijk toe, die Dimitri Petratos en Andrew Nabbout liet debuteren.

Geflatteerd

"2 doelpunten van Noorwegen kwamen voort uit individuele fouten van ons, dat is heel jammer", luidde hij zijn afronding in. "Ik houd ook helemaal niet van verliezen en 4-1 is ook te veel."