Matchwinner Mbappé begon vanwege disciplinaire straf op de bank
i

Pro Shots / Action Images

Matchwinner Mbappé begon vanwege disciplinaire straf op de bank

admin • 10:07, 29-10-2018 / Laatste Update: 21:41, 08-01-2024

Wat showde Kylian Mbappé zondagavond weer hoe belangrijk hij is voor Paris Saint-Germain. In Le Classique viel de 19-jarige Fransman na een dik uur in. Hij stond net 3 minuten op het veld toen hij de 1-0 binnenschoot tegen Marseille, maar Mbappé begon niet zomaar op de bank.

Trainer van PSG Thomas Tuchel gaf na afloop aan dat hij het allemaal maar lastig vond. ''Het is een disciplinaire beslissing'', aldus Tuchel na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tijdens de persconferentie. ''Het team is altijd belangrijker dan het individu.''

''Als slechts 1 speler niet naar een training komt, krijgt hij geen straf.'' Heel duidelijk is de Duitse coach daarmee niet, maar bekend is dat zowel Mbappé als Adrien Rabiot op de bank moesten beginnen. Volgens andere media zouden beide spelers vanwege een 'team briefing' hebben gemist.

Mbappé belangrijk

Natuurlijk ziet Tuchel ook wel in dat hij Mbappé nodig heeft. ''Ik haat het om zonder Kylian te spelen in een wedstrijd als deze.'' De oefenmeester maakt wel duidelijk dat hij geen speciale behandeling heeft voor het supertalent.