Matig Ajax keert met 3 punten terug uit Griekenland

admin • 01:01, 16-09-2016 / Laatste Update: 16:18, 12-12-2023

Ajax komt in de 1ste wedstrijd van de Europa League tegen Panathinaikos een dramatische start te boven en wint met 1-2. Het spel van de Amsterdammers was met name in de 1ste helft niet best maar door treffers van Bertrand Traoré en Jaïro Riedewald konden de 3 punten mee terug naar Amsterdam worden genomen.

Dramatische start

De Amsterdammers beleefde een dramatische start in Griekenland. De jonge doelman André Onana ging al in de 5de minuut in de fout door de bal verkeerd weg te stompen. De bal belandde bij een speler van Panathinaikos die de bal panklaar neergelegde voor Ex-PSV Markus Berg. De spits van de Grieken benutte dankbaar het buitenkansje en zette de 1-0 op het scorebord.

Traoré

Het spel van Ajax leek werkelijk nergens op in de 1ste helft. Trainer Peter Bosz keek met afgrijzen naar de vertoning van zijn spelers. Na 30 minuten heeft Ajax nog geen 1 keer op goal geschoten tot daar plot in de 34ste minuut Bernard Traoré op links alle vrijheid krijgt in het strafschopgebied. De nieuwe spits van Ajax schoot prima raak in de korte hoek en scoorde daarmee zijn 1ste doelpunt in Amsterdamse dienst. Sánchez is niet veel later dichtbij de 1-2, maar hij mist van dichtbij.

Penalty

In het 1ste kwartier van 2de helft ging Ajax rustig verder met het spelen van een belabberde wedstrijd. Tot na ruim een uur de wedstrijd kantelde in Amsterdams voordeel. Mitchell Dijks werd gevloerd in het strafschopgebied en verdiende een penalty. Davy Klaassen miste de strafschop maar Jaïro Riedewald was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Amper een minuut na de 1-2 kreeg Panathinaikos een nieuwe domper toen Ivan Ivanov met zijn 2de geel naar de kant werd gestuurd. Lang konden de Amsterdammers niet genieten van die man meer: ook Ziyech kreeg zijn tweede gele kaart.

Slotfase

Met 10 tegen 10 besloot de thuisploeg wat gas te geven. Dat betekende dat er meer ruimte kwam voor Ajax. 6 minuten voor tijd werd invaller Kasper Dolberg de diepte ingestuurd, die Younes wist te bereiken. De kleine Duisters kon ook deze kans niet afronden; Luke Steele tikte de bal uit de korte hoek. Panathinaikos probeerde het daarna nog wel, zag voor de tweede keer rood (Wakaso Mubarak), waardoor Ajax de wedstrijd professioneel kon uitspelen. Dit ondanks een megakans voor de thuisploeg in de blessuretijd.