Messi denkt steeds minder aan scoren: 'Gaat me nu meer om wedstrijd zelf'
i

BSR

Messi denkt steeds minder aan scoren: 'Gaat me nu meer om wedstrijd zelf'

Sjors Tanis • 21:55, 26-12-2019 / Laatste Update: 08:59, 15-01-2024

Van alle records die Lionel Messi op zijn naam heeft staan, is de Argentijn het meest trots op zijn doelpuntenrecord in de Spaanse competitie. De aanvaller van FC Barcelona mag zich al ruim 5 jaar de topscorer aller tijden van La Liga noemen. ,,Dat ik nu de topscorer aller tijden ben van La Liga, 1 van de beste competities ter wereld, behoort tot mijn mooiste records", aldus Messi in een interview op de website van La Liga.

Toch leeft Messi, die tot nu toe 432 competitietreffers maakte, naar eigen zeggen niet meer alleen voor doelpunten maken.

Minder vaak denken aan doelpunten

,,Als ik het veld op loop, denk ik steeds minder vaak aan scoren. Het gaat me nu meer om de wedstrijd zelf", zegt de 32-jarige aanvoerder van Barcelona. ,,Vroeger was ik heel erg met scoren bezig. In mijn beginperiode miste ik veel kansen. Ik herinner me nog dat Samuel Eto'o tegen me zei: 'de dag dat je gaat scoren, komt vanzelf.' En inderdaad, toen ik eenmaal begon te scoren, bleven de doelpunten komen. Dat ik nu de topscorer aller tijden ben van La Liga, 1 van de beste competities ter wereld, behoort tot mijn mooiste records."

De teller van Messi staat op 432 treffers in 465 wedstrijden. Cristiano Ronaldo, vorig jaar overgestapt van Real Madrid naar Juventus, volgt met 311 treffers. De oude recordhouder Telmo Zarra staat 3e met 251 goals. Op 22 november 2014 nam Messi het doelpuntenrecord over van Zarra, de topschutter uit de jaren 40 en 50 van Athletic Bilbao.

Vrije trap als extra wapen

De Argentijn scoort ook regelmatig uit vrije trappen, iets waar hij naar eigen zeggen veel aandacht aan besteedt. ,,De laatste jaren kijk ik steeds meer naar wat de keepers van de tegenstanders doen: hoe ze bewegen, hoe ze de muur neerzetten, hoe ze reageren. Door me daarin te verdiepen en erop te trainen, ben ik beter geworden in vrije trappen."