Messi moet nog flink aan de bak: onder Setién minste goals in meer dan 10 jaar
i

AFP

Messi moet nog flink aan de bak: onder Setién minste goals in meer dan 10 jaar

Martijn Baars • 15:40, 30-06-2020 / Laatste Update: 02:50, 05-01-2024

Lionel Messi leeft van doelpunten. De kleine Argentijn maakte de afgelopen 10 seizoenen telkens meer dan 40 doelpunten, maar dit jaar ziet het ernaar uit dat hij het met flink wat minder zal moeten doen. De ouderdom, of is het toch te wijten aan zijn trainer?

Tegen Celta Vigo miste Lionel Messi afgelopen weekend een opgelegde kans. Normaal gesproken een doelpunt, maar hij schoot de bal over. Tekenend voor zijn vorm. Onder Quique Setién loopt het allemaal wat minder bij Barcelona, en zo ook bij Messi.

Pas in 6 van de 16 duels gescoord

Assists geven doet hij nog wel prima. Meer dan vorige jaren zelfs, hij zit al aan 21 stuks over alle competities dit seizoen. Maar qua doelpunten gaat het nog niet vanzelf. De Argentijn staat al 3 wedstrijden droog. Sinds Setién het overnam bij Barça kon Messi nog in slechts 6 van de 16 wedstrijden scoren, daarin scoorde hij 10 keer. Onder Valverde wist hij er dit seizoen nog 16 te maken voor die werd ontslagen.

Onder Rijkaard

De lat ligt bij Messi dan ook onwaarschijnlijk hoog. Vorig seizoen 51 doelpunten, het jaar daarvoor 45. We kunnen nog wel even doorgaan, Messi scoorde er altijd veel. De afgelopen 10 jaar scoorde hij er elk seizoen minstens 40. Dit seizoen... 26 stuks. Het is meer dan 10 jaar geleden, onder Frank Rijkaard(2007/08), dat de ‘vlo’ zo weinig wist te scoren, toen was hij - op z’n 20e - goed voor ‘maar’ 16 treffers.

Nog minimaal 7 duels

Met nog 6 competitiewedstrijden en minstens 1 Champions League-topper tegen Napoli voor de boeg zal de Argentijn nog serieus moeten uitblinken, wil hij zijn doelpuntensaldo alsnog opkrikken en zijn gemiddelde bijbenen.