Middagje Premier League: penaltyfestijn in Bournemouth en degradatiezorgen in Huddersfield

BSR Agency

admin • 19:15, 23-02-2019 / Laatste Update: 11:26, 07-01-2024

In de Premier League hebben Bournemouth en Wolverhampton Wanderers gelijkgespeeld. De ploeg van Nathan Aké kwam op voorsprong door een benutte penalty, maar datzelfde deed Wolves 7 minuten voor tijd. Daardoor eindigde de partij in Zuid-Engeland in 1-1.

Joshua King kreeg 5 minuten voor tijd nog dé kans om de 2-1 te maken, opnieuw vanaf de stip, maar hij faalde. King had Bournemouth binnen een kwartier al vanaf de penaltystip op 1-0 gebracht, maar het was na een bizarre slotfase niet voldoende voor de driepunter. Raúl Jiménez benutte voor de bezoekers de gegeven strafschop in de 83 minuut.

Scheidsrechter Roger East bleef lekker op zijn fluitje blazen, want de Wolves waren amper klaar met juichen of aan de andere kant werd wéér naar de stip gewezen. Daar wist King dus niet van te profiteren. Daardoor hielden beide clubs maar 1 puntje over aan de ontmoeting.

Degradatiezorgen in Huddersfield

De andere Premier League-partij van de zaterdagmiddag ging tussen Newcastle United en Huddersfield Town. Bij de uitploeg stond Juninho Bacuna in de basis en moest Terence Kongolo de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken. Hij zag hoe zijn ploeg een 2-0 nederlaag te verwerken kreeg in het St. James’ Park. De achterstand van hekkensluiter Huddersfield Town blijft daardoor 6 punten op Fulham, dat 19e staat. De degradatiezorgen bij Huddersfield Town houden aan!