Milan de sterkste in bewogen derby met Inter

admin • 00:09, 01-02-2016 / Laatste Update: 00:24, 09-01-2024

AC Milan heeft zijn supporters het grootste plezier van het seizoen gedaan door de derby tegen Internazionale te winnen en bovendien overtuigend te voetballen. De eindstand in San Siro was zondagavond 3-0. Inter bleef vierde in de rangschikking maar verloor de aansluiting bij de titelkandidaten Napoli en Juventus.

De Braziliaan Alex opende de score tien minuten voor rust. De oud-PSV'er kopte van dichtbij een voorzet van de Japanner Keisuke Honda (ex-VVV) binnen.

Chaos

In de tweede helft gebeurde er van alles. Inter-coach Roberto Mancini werd naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de leiding. De trainer was het niet eens met een niet gegeven penalty. Daarna kreeg Inter alsnog een strafschop, maar die werd door Icardi gemist. Vlak daarna beslisten Carlos Bacca en M'Baye Niang het duel. Laatstgenoemde Fransman mocht vlak daarna onder applaus naar de kant om plaats te maken voor Mario Balotelli.