'Milanese topploegen verkiezen in juli geld boven voorronde Europa League'
i

Proshots

'Milanese topploegen verkiezen in juli geld boven voorronde Europa League'

Trevor Wagener • 10:53, 10-05-2017 / Laatste Update: 14:48, 05-01-2024

Daar waar de helft van Italië praat over het Champions League-succes van Juventus, heeft de andere het over niets anders dan de Milanese topploegen. Zowel Internazionale als Milan is in opspraak geraakt na een serie 'verdachte verliespartijen'. Volgens La Gazzetta dello Sport is er druk van bovenaf, aangezien de Chinese eigenaren van beide clubs liever miljoenen in eigen land verdienen dan sportief succes boeken.

24 luglio Inter Milan in Cina...

27 preliminare Europa League pic.twitter.com/uy4CTAgx2N

— Antonino Piazza (@Er_ninazza) 30 april 2017

Beide clubs baren de afgelopen weken opzien door op nogal knullige wijzen keer op keer punten te verliezen. Zo verloor Inter kansloos met 1-0 van Genoa, dat op zijn zachtst gezegd in een negatieve spiraal zat. Hun rood-zwarte aartsrivaal daarentegen gaf de wedstrijd tegen Roma binnen de minuut weg. De Milanese grootmachten, nummer 6 en 7 op de ranglijst, eindigen allebei liever niet op de 6e plaats.

Geld boven sportieve plicht

Die geeft namelijk recht op de voorronde van de Europa League. Die wedstrijden worden in juli gespeeld en in die 'voetbalvrije' maand willen de eigenaren liever hun ploeg in eigen land laten zien. De reden laat zich raden: het is geen geheim voorbereidende tripjes naar Aziatische landen mega-lucratief zijn, zeker als je eigenaar een Chinees is!

Even iets anders dan Hans van Breukelen, @JurrVanWessem had nog iets toe te voegen aan #FCBuitenland : https://t.co/qhNUIHszph pic.twitter.com/cCqcRbFAtI

— FC Afkicken (@FCAfkicken) 9 mei 2017