Mlapa moet VVV 2 keer op voorsprong zetten om Willem II te verslaan
i

BSR/soccrates

Mlapa moet VVV 2 keer op voorsprong zetten om Willem II te verslaan

admin • 00:17, 10-02-2019 / Laatste Update: 13:59, 12-12-2023

Peniel Mlapa was zaterdagavond weer een klompje goud waard voor VVV. De huurling van Dresden scoorde 2 keer tegen Willem II. Met beide goals zette hij zijn ploeg op voorsprong.

In de wedstrijd tussen 2 onverwachte subtoppers (beide clubs spelen in het rechterrijtje) maakte Mlapa de openingstreffer tegen het einde van de 1e helft. Na de thee kreeg Willem II een penalty omdat Alexander Isak neerging na contact met Jerold Promes. Crowley maakte vanaf 11 meter gelijk.

2e goal

De 2e goal van Mlapa viel uit het niets. Omdat het er eerder op leek dat de mannen van Adrie Koster gingen doorpakken. Maar VVV maakte handig gebruik van de countermogelijkheden. Mlapa werd weggestuurd door van Ooijen. De Togolees bleef ijskoud: 2-1.

Sterk seizoen

Voor VVV begint het er nu steeds meer op te lijken dat dit het beste seizoen in 30 jaar wordt. De club staat nu 6e met 29 punten uit 21 wedstrijden. Als Utrecht morgen wint, wordt dat de 7e plaats. Als het VVV lukt om in het rechterrijtje te blijven, dan overtreffen ze daarmee de seizoenen met Keisuke Honda en Ahmed Musa.