Mogen winterse aankopen zoals Bergwijn en Haaland meedoen in Europa?
i

PA Sports

Mogen winterse aankopen zoals Bergwijn en Haaland meedoen in Europa?

Martijn Baars • 14:50, 03-02-2020 / Laatste Update: 00:20, 05-01-2024

Steven Bergwijn beleefde dit weekend een droomdebuut voor Tottenham Hotspur. De aanvaller mocht nog geen week na zijn chaotische transfer van PSV naar Londen in de basis beginnen en scoorde meteen de 1-0 tegen Manchester City. Maandag wordt hij zeer waarschijnlijk op het Champions League-lijstje van Tottenham gezet, waardoor hij dit seizoen alsnog in het miljoenenbal mag spelen.

Met PSV miste hij de boot en moest Bergwijn het doen met potjes in de Europa League. PSV vloog er na een dramatisch einde al uit en is klaar in Europa. Gelukkig voor Bergwijn mag een club die nog actief is in Europa na de winterse transferperiode nog 3 nieuwe spelers inschrijven die de rest van het seizoen mogen volmaken in de CL. Overigens geldt dat ook voor de Europa League, waardoor Ajax bijvoorbeeld Ryan Babel in mag schrijven voor de knock-outfase van de EL.

Andere spelers

Tottenham speelt in de achtste finale van de Champions League tegen de Duitse club RB Leipzig. Daar is bijvoorbeeld Angeliño naartoe verhuisd, die dus ook mag spelen. Dezelfde regel geldt ook voor Erling Braut Haaland van Borussia Dortmund en Bruno Fernandes bij Manchester United.

Ook spelers die al gespeeld hebben

De nieuwe lijst met spelers moet maandagavond voor middernacht zijn ingediend. Daar mogen dus maximaal 3 nieuwe spelers op staan. Het maakt niet uit of ze dit seizoen al voor een andere club hebben gespeeld in 1 van de 2 Europese competities.