Mourinho kan wel janken om vertrek Zlatan: 'Europa is een grote speler kwijt'
i

AP

Mourinho kan wel janken om vertrek Zlatan: 'Europa is een grote speler kwijt'

Trevor Wagener • 19:02, 30-03-2018 / Laatste Update: 02:10, 08-01-2024

Jose Mourinho vindt het maar niks dat sterspeler Zlatan Ibrahimovic vertrokken is bij het Engelse Manchester United. Volgens de markante trainer is Europa een hele grote speler verloren aan de Verenigde Staten.

"Het blijft lastig om afscheid te nemen van grote spelers. Ik kan het vertrek van Luis Figo nog herinneren in mijn tijd bij Inter. Het was 1 van de verdrietigste momenten uit mijn carrière. Het vertrek van Zlatan hoort er nu ook bij, een groot verlies voor het Europese voetbal", zei hij op de persconferentie in aanloop naar het duel van zaterdag tegen Swansea City.

Zlatan doet VS goed

"Zijn carrière bij LA Galaxy zal hem zeker goed doen. Hij gaat het Amerikaans voetbal naar een hoger niveau brengen met zijn persoonlijkheid, zijn passie en professionaliteit", besloot de Portugees. De 36-jarige Ibrahimovic maakte vorige week zijn transfer naar LA Galaxy bekend. Na Malmö, Ajax, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United wordt dit hoogstwaarschijnlijk zijn eindstation.