NAC laat eigen publiek eindelijk weer juichen tegen Excelsior

admin • 19:37, 03-12-2017 / Laatste Update: 01:56, 05-01-2024

Van de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax (0-8) wil niemand meer iets weten. Die blamage hebben de Bredanaars zondag een beetje weg kunnen poetsen door thuis te winnen van Excelsior. NAC was beter en kwam mede dankzij 2 penalty's lekker in de wedstrijd: 3-1.

Vooral Thierry Ambrose was de gevierde man. Hij zette voor rust NAC op 1-0 vanaf 11 meter. Ook vlak na rust mocht hij de pingel binnen schieten.

Excelsior, die nog steeds op een nette 10de plek staan, deed in de 66ste minuut wel wat terug via Mike van Duinen, maar kreeg iets meer dan 10 minuten daarna alweer het 3de tegendoelpunt. Paolo Fernandes legde 'm erin op aangeven van Mounir El Allouchi.

Dankzij de overwinning verlaat NAC de laatste plaats in de eredivisie en klimmen  naar de 15de plek. Sparta, Twente en Roda staan daar weer onder.