NEE! FC Utrecht na verlenging uitgeschakeld in de Europa League (video)

EPA

Robert Hüsken • 23:36, 01-08-2019 / Laatste Update: 09:41, 15-01-2024

FC Utrecht heeft namens Nederland slechte zaken gedaan in de Europa League. De voetballers van trainer John van den Brom verloren in Bosnië met 2-1 van Zrinjski Mostar. In Utrecht was het vorige week 1-1 geworden.

Het was een übersaaie wedstrijd op de Balkan. Het voetbal was niet om aan te gluren. En de bergen in Bosnië waren interessanter dan het vertoonde spel. Maar goed, daar moesten we doorheen.

Van den Brom weer geel

Dan ga je maar naar andere dingen kijken. Zoals dit. John van den Brom pakte ook in zijn 2de wedstrijd als trainer van FC Utrecht een gele kaart. Hij vond in de eerste helft dat Dario Rugasevic van Mostar moest opschieten. In het heenduel werd de coach van FC Utrecht ook al op de bon geslingerd. Uniek.

ZIEKE blunder

Gelukkig viel er wel wat te lachen. FC Utrecht kwam vlak voor rust op voorsprong door een goal van Simon Gustafson. Hij schoot een vrije trap ontiegelijk slecht in, recht op Ivan Brkic - de doelman van Zrinjski Mostar. Maar Harry Nak grabbelde en liet de bal door zijn benen het doel in rollen. Een mega lucky goal, maar o zo welkom: 0-1.

1-1

Maar in de 65ste minuut kreeg FC Utrecht toch de gelijkmaker om de oren. Prima goaltje wel hoor. Irfan Hadžić schoot de bal fraai in de verre hoek: 1-1. Dat betekende dat het vanaf dat momement over 2 duels precies gelijk stond. En daarom kwam er verlenging.

Jensen grabbelt in de verlenging: 2-1

Maar ook de keeper van FC Utrecht was aan het grabbelen. Net op het moment dat het niet moet. David Jensen stond in de 111de minuut van de wedstrijd te koekeloeren hoe de bal terug stuiterde van de lat en reageerde daarop te laat. De doelman van Utrecht grabbelde, maar had de bal niet. Stanisa Mandic wel, hij tikte alert de 2-1 in binnen.

Zrinjski Mostar speelt daarom in de 3de voorronde tegen Malmö. Malmö won thuis met 3-2 van Domzale (Slovenië) en daardoor gaat de Zweedse club na de 2-2 in Slovenië naar de 3de voorronde van de Europa League.