Neymar wordt mogelijk toch vervolgd voor fraude en corruptie
i

Pro Shots

Neymar wordt mogelijk toch vervolgd voor fraude en corruptie

admin • 18:42, 07-11-2016 / Laatste Update: 17:11, 08-01-2024

Neymar heeft maandag slecht (en opvallend) nieuws gekregen: hij wordt mogelijk toch vervolgd voor de fraude en corruptie bij zijn miljoenentransfer van Santos naar Barcelona in 2013. De rechter in Madrid heeft de zaak maandag ontvankelijk verklaard en dat betekent dat de Braziliaanse sambavoetballer misschien toch naar de rechtbank moet.

Dat is best apart, want in juli werd nog besloten om Neymar niet te vervolgen in de transferzaak. Het Spaanse gerechtshof zei toen dat er door de aanvaller, diens vader en ex-voorzitter Odilio Rodrigues (Santos) geen financiële misdrijven zijn gepleegd. Barça kocht de zaak toen met 5 miljoen euro af.

Toch wel vervolging?

De rechter bepaalde maandag dat er mogelijk toch een vervolging komt. De huidige Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu en voormalig voorzitter Sandro Rosell zijn gemeld dat ze ook terecht moeten staan bij de klacht van de Braziliaanse investeringsgroep DIS. Zij had recht op 40 procent van het geld dat Santos in 2013 kreeg voor Neymar.

Zij kreeg echter een kleinere vergoeding dan het moest krijgen omdat een deel van de transfersom geheim was betaald. De Spaanse officieren van justitie hebben 10 dagen de tijd om te bepalen of de zaak toch doorgaat.