Nieuwe koploper! Borussia profiteert van gelijkspel Bayern

AFP

admin • 18:41, 30-03-2019 / Laatste Update: 03:11, 07-01-2024

Door een struikelpartij van Bayern München bij Freiburg (1-1) is Borussia Dortmund opnieuw de koploper van de Bundesliga. Ook BVB hikte 90 minuten lang tegen een gelijkspel aan, maar 2 goals van Pablo Alcácer in de blessuretijd veranderden alles.

Dortmund speelde helemaal geen goede wedstrijd. In de 2e helft zorgde Jadon Sancho pas voor het allereerste gevaar. Het duurde zelfs tot de 91e minuut voordat er voor het eerst gescoord werd. Pablo Alcácer mikte een vrije trap vanaf randje 16 tegen de netten. 3 minuten later besliste Alcácer de wedstrijd met een 2e treffer.

Bayern

Bayern was al na 3 minuten op achterstand gekomen toen Thomas Höler schitterend binnenkopte voor Freiburg. Nog voor rust maakte Lewandowski gelijk door na een flipperkast het hoofd koel te houden. In de 2e helft bleek de verdediging van Freiburg sterk genoeg om het bij een gelijkspel te houden.

Bundesliga

Waar Bayern voor deze middag nog met 1 punt voorsprong 1e stond, is het nu Dortmund dat met 2 punten voorsprong aan de leiding gaat.