Nieuwe testronde in Engelse Championship: 2 positieve coronatests

admin • 23:46, 07-06-2020 / Laatste Update: 00:56, 05-01-2024

Bij een nieuwe testronde in de Championship zijn 2 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt de BBC zondagavond. De bedoeling is dat er op het 2de niveau in Engeland vanaf 20 juni weer gevoetbald gaat worden.

Inmiddels heeft Barnsley bekend gemaakt dat één van de positieve gevallen daar vandaan komt. Volgens de club gaat het om een staflid en is deze 'veilig'. In de afgelopen 4 dagen zijn er ruim 1100 mensen uit de Championship getest op het coronavirus. In League Two (4de niveau) was er één positieve test (bij Exeter City) en in de League One (3de niveau) was er geen positieve test in de meest recente testronde.

We can confirm that one member of staff has tested positive for the COVID-19 virus following the last round of testing.

The individual is safe and remains upbeat.

— Barnsley FC (@BarnsleyFC) June 7, 2020

In totaal 26 coronagevallen

Sinds het testen begon op 21 mei zijn er 26 mensen positief getest op corona. De clubs mogen sinds een week weer volop trainen in Engeland. Barnsley, Preston North End, Sheffield Wednesday, Cardiff City, Middlesbrough, Blackburn Rovers, Fulham, Huddersfield Town en Hull City zijn de enige clubs uit de Championship waar we zeker van weten dat er mensen een positieve test hebben gehad.

Wat betreft League One en League Two is nog niet zeker of daar het seizoen wordt afgemaakt. De clubs uit League Two hebben eerder aangegeven dat ze het seizoen niet willen uitspelen.