'Nog geen piek coronavirus? Dan nog lang geen eredivisie!'
i

BELGA

'Nog geen piek coronavirus? Dan nog lang geen eredivisie!'

admin • 15:11, 27-03-2020 / Laatste Update: 06:36, 08-01-2024

Een Belgische professor die gespecialiseerd is in virussen, heeft geen goed nieuws op het gebied van voetaal. Zolang er volgens hem geen piek is bereikt in het aantal besmettingen met het coronavirus, hoeven we niet te denken dat de eredivisie wordt uitgespeeld.

Marc Van Ranst heeft van het AD de 3 scenario’s van de KNVB voorgelegd gekregen. Hij had weinig tijd nodig om aan te kunnen geven wat voor hem realistisch is. De 2 mogelijkheden van uitspelen, de een voor 30 juni de ander na 30 juni, vallen af. "Ik vrees dat dit het einde het van het seizoen is", zegt de viroloog van de universiteit van Leuven.

Weinig sport

"Zonder publiek, zo gezellig is dat niet. Behalve voor de supporters, is dat ook voor de voetballers geen pretje. Neen, ga er maar van uit dat er bitter weinig sport zal zijn. Problematisch is natuurlijk dat er ook weinig tot niet getraind kan worden vanwege de maatregelen."

"Ga er maar van uit dat er voorlopig geen zomerfestivals en voetbalwedstrijden zullen zijn." De vraag is wanneer wel. Bij de start van de nieuwe competities in augustus? "Daar is geen eerlijk antwoord op te geven, zolang er geen piek is in de besmettingen."