Ontbijtshake: EK-duels overschaduwt door negativiteit, Will Grigg's on fire
i

Pro Shots

Ontbijtshake: EK-duels overschaduwt door negativiteit, Will Grigg's on fire

Bart van der Wijst • 08:00, 18-06-2016 / Laatste Update: 11:01, 08-01-2024

Goedemorgen! De finale van het EK in Frankrijk komt weer dichterbij. Vrijdag verzekerden Italië en Spanje zich van een plaats bij de laatste 16. De wedstrijden van vrijdag werden echter overschaduwd door negatieve aspecten. Bij Tsjechië-Kroatië werd vuurwerk gegooid en bij Spanje-Turkije werd vedette Arda Turan constant uitgefloten door zijn eigen publiek. Gelukkig is daar dan ook nog Will Grigg. Hij zet Frankrijk nog steeds in vuur en vlam.

Italië liet vrijdag weer zien waarom het een gevaarlijke outsider is. Het elftal gaf weinig kansen weg en scoorde in de laatste 10 minuten. De 80 minuten daarvoor waren - op zijn zachts gezegd - niet heel veel aan. Italië voegde zich na Frankrijk als tweede land bij de laatste zestien.

Kroatië's karma

In Saint-Etienne stonden Tsjechië en Kroatië tegenover elkaar. Wie na 70 minuten had gezegd dat de Tsjechen nog een puntje zouden pakken, werd voor gek verklaard. Kroatië domineerde, maar prompt kreeg het een tegengoal en stond het 1-2. De Kroatische fans werden zenuwachtig en gooiden uit frustratie vuurwerk op het veld. Gelukkig voor hen kreeg Kroatië in de 96ste minuut de gelijkmaker tegen.

Spanje wint bij Arda's fluitconcert

Spanje was nummer 3 die doorging naar de achtste finales. De Spanjaarden - die bij vlagen fris en sprankelend voetbal speelden - wonnen met 3-0. Maar wat opviel was het fluitconcert dat de Turkse fans hielden voor sterspeler Arda Turan.

Will Grigg wordt zonder te spelen cultheld van het EK

Hij is dé cultheld van dit EK, zonder er ook maar enige moeite voor te doen. De Noord-Ierse spits Will Grigg, en het liedje dat voor hem is bedacht, gaat de hele wereld over. Will Grigg's on fire! Het mooie is: hij speelt niet eens.

Het programma voor zaterdag 18 juni:

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="belgium" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="iceland" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="portugal" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]