Ontbijtshake: NOS maakt Ajaxpubliek af; Janssen in sterrenelftal
i

ANP

Ontbijtshake: NOS maakt Ajaxpubliek af; Janssen in sterrenelftal

admin • 08:00, 19-04-2016 / Laatste Update: 21:47, 07-01-2024

Nadat FC Utrecht via Patrick Joosten op 2-0 kwam in de Amsterdam Arena, verlieten veel Ajax-supporters het stadion. En dat liet NOS Studio Voetbal zondagavond maar wat graag aan tafelgast Frank de Boer zien.

In de rubriek de Korte Corner van Jan Beuving werden de weglopende Ajax-fans met de grond gelijk gemaakt.

Makkelie matchfixing?

Het zit de PSV'ers hoog dat Ajax zondag dankzij een blunder van scheidsrechter Danny Makkelie gelijkspeelde tegen FC Utrecht (2-2). Voor één Eindhovense fan is de zaak zelfs zo ernstig, dat hij aangifte doet tegen de KNVB en de arbiter vanwege matchfixing. Volgens hem neemt de politie de zaak serieus.

'Makkelietje'

Het sportmoment van het weekend was ongetwijfeld de onterecht toegekende strafschop door Danny Makkelie aan Ajax tijdens het eredivisieduel met FC Utrecht. Dat moment kan nog wel eens grote gevolgen hebben voor het verloop van de competitie. Opmerkelijk genoeg besliste een scheidsrechter op een hockeyveld in Nijmegen op exact hetzelfde tijdstip ook een cruciaal moment.

Janssen vervangt Messi in sterrenelftal

La Gazzetta dello Sport heeft Vincent Janssen opgenomen in het sterrenelftal van de week. De AZ-speler is de hoogst scorende speler met een 9. Hij staat in een mooi rijtje met spelers als Robert Lewandowski, Sergio Agüero en Mats Hummels. Check hier tussen welke sterren onze landgenoot staat.

Wie wordt kampioen?

Met de midweekse speelronde nadert de titelstrijd in de eredivisie de ultieme ontknoping. De nek-aan-nekrace tussen Ajax en PSV krijgt een vervolg met een duel van de Eindhovenaren tegen Vitesse en Ajax neemt het op tegen SC Heerenveen. Wie wordt kampioen van de eredivisie? Breng hier je stem uit!