Ook Bundesliga waarschijnlijk zonder publiek: 'Er wordt hoe dan ook gevoetbald'
i

Imago Sport

Ook Bundesliga waarschijnlijk zonder publiek: 'Er wordt hoe dan ook gevoetbald'

Bart van der Wijst • 16:17, 09-03-2020 / Laatste Update: 00:08, 05-01-2024

Steeds meer sportevenementen beginnen last te krijgen van het coronavirus, dat inmiddels overal in Europa wel te vinden is. Ook de Bundesliga lijkt er hinder van te ondervinden. De kans is groot dat er aankomend weekend geen supporters welkom zijn op de tribunes, dat zei DFB-baas Christian Seifert maandag.

"We zouden het liefst gewoon duels afwerken met toeschouwers, maar dat is inmiddels niet meer realistisch", zei Seifert, die uitsloot dat de competitie wordt stilgelegd. "We hebben besloten dat er hoe dan ook gevoetbald wordt. Met of zonder publiek, dat is aan de autoriteiten."

Schrappen geblazen

Op maandag had gezondheidsminister Jens Spahn opnieuw opgeroepen evenementen waar meer dan duizend mensen zich verzamelen af te gelasten. "Het is makkelijker concerten of wedstrijden niet te laten doorgaan, dan te beslissen dat mensen niet meer naar hun werk mogen reizen", zei Spahn. "Iedereen zal in ieder geval een bijdrage moeten leveren."

Maar het stilleggen van de competitie, daar moet Seifert niet aan denken: "We hebben contracten, sportieve consequenties, promotie en degradatie. Half mei moet er een ranglijst zijn waar clubs hun beleid op af kunnen stemmen."

Eerder vandaag kondigde RB Leipzig aan dat het Champions Leagueduel van dinsdagavond met Tottenham Hotspur gewoon met publiek gespeeld zal worden.