Ook Premier League schakelt de videoscheids in
i

Getty Images

Ook Premier League schakelt de videoscheids in

admin • 14:59, 05-09-2018 / Laatste Update: 06:19, 07-01-2024

Een primeur in de Premier League: de videoscheids staat op het programma. De Engelse voetbalbond gaat na de testfase in het bekertoernooi nu ook in de competitie de zogenoemde VAR uitproberen. Zien we Danny Makkelie binnenkort langs de Engelse zijlijnen zitten?

Het is voor het eerst dat de videoscheids in actie komt in de Premier League. Volgens verschillende Britse media is dit de ultieme test voor de VAR.

Op 15 september worden de duels Bournemouth - Leicester City, Chelsea - Cardiff City, Huddersfield Town - Crystal Palace, Manchester City - Fulham en Newcastle United - Arsenal bijgestaan door de video assistant referee.

Contact

De duels worden gespeeld met hulp van de videoscheids, alleen zal de communicatie indirect verlopen. De helpende hand heeft nog geen rechtstreeks contact met de scheidsrechter.

Miljardenbal

Er zijn ook plannen voor de Champions League. UEFA-baas Aleksander Ceferin liet weten dat de videoscheids voor hem nog niet helemaal duidelijk is, maar dat er ook geen weg terug meer is.

Bijna ouderwets

De VAR is voor ons niks nieuws. Tijdens het WK werd al veelvoudig gebruik gemaakt van het beeldscherm naast het veld. In de Eredivisie en in Spanje is de hulplijn er ook al bijgehaald.