Opa Cook kan tienduizenden euro's verdienen als kleinzoon in Amsterdam debuteert
i

REUTERS

Opa Cook kan tienduizenden euro's verdienen als kleinzoon in Amsterdam debuteert

Trevor Wagener • 17:36, 23-03-2018 / Laatste Update: 18:31, 08-01-2024

Als Lewis Cook vrijdagavond namens Engeland zijn debuut maakt in Oranje in de Amsterdam Arena, dan is zijn grootvader extra happy. De opa van de middenvelder van Bournemouth kan namelijk 17.000 pond, omgerekend 19.500 euro, verdienen als Cook zijn debuut maakt in het nationale shirt.

Zo'n 4 jaar geleden besloot Trevor Burlingham zijn grenzeloze vertrouwen in zijn kleinzoon te gebruiken bij een gokje. Hij wedde voor 500 pond dat zijn toen 18-jarige kleinzoon Lewis Cook vóór zijn 26ste jaar zijn debuut zou maken voor Engeland.

Bookmaker William Hill stelde een kleine 17.000 pond in het vooruitzicht mocht dit gokje goed uitpakken. De nu 21-jarige Cook kent een uitstekend seizoen in Bournemouth en werd in november al beloond met een 1e uitverkiezing door bondscoach Gareth Southgate.

Herkansing

Opa zat al te fantaseren wat hij met zijn geld ging doen, maar Cook werd geen debuut gegund tegen Brazilië. Toch zit het talent nu weer bij de selectie en zijn er 2 kansen voor opa Cook, de 1e vrijdagavond tegen Oranje. Mocht het Cook en zijn grootvader dan niet gegeven zijn, dan is er dinsdag een herkansing als Engeland tegen Italië speelt.